10 Day Road Trip – Part 3 | Liefs, Swaen
21 april, 2015 | Geplaatst in TRAVEL

Vandaag het laatste deel van mijn reis door zuid Australië. Heb je de vorige verslagen nog niet gelezen, dan kunnen jullie hier deel één en twee lezen. Toen we wegreden uit de Flinders Ranges gingen we eerst richting Adelaide, SA, hier hebben we een nachtje bij vrienden geslapen en de volgende dag gingen we op weg naar Halls Gap, in de Grampians, VIC. De Grampians zijn een berggebied, net zoals de Flinders Ranges, maar dan 100x meer gericht op toeristen. Het is maar drie uur van Melbourne, dus mensen komen hier ook voor een dagje. We sliepen in het onderstaande gebouw, een oude legercabin die de familie van Angie 60 jaar geleden gekocht heeft. Het ziet er al 60 jaar hetzelfde uit, het heeft electriciteit en een keukentje en douche. Een stapje luxer als een tent eigenlijk.s

Wij gingen hier ook weer een wandeltocht doen, natuurlijk. We deden de Pinnacle walk, een mooie maar helaas ook erg drukke tocht vanwege alle (Aziatische) toeristen. Ik denk dat we in totaal zo’n 5 kilometer hebben gedaan. Deze tocht was veel meer gericht op toeristen, er waren namelijk trappen gemaakt bij de ‘moeilijke’ klimgedeeltes. Best jammer, want het klimmen is juist het leukste!DSC_0517 (Large) DSC_0526 (Large)De volgende dag, Paasmaandag, gingen we op weg naar de Great Ocean Road. Helaas regende het de hele ochtend en het grootste deel van de avond. Maar in de middag was het even droog. Perfect, want toen stonden de Twelve Apostles op de planning. Dit zijn twaalf rotsen in de zee, alhoewel er inmiddels nog maar zo’n 5 over zijn. De kleine bultjes steen die je op de foto ziet waren ooit ook zo groot als de losse rotsen. Prachtig om te zien, zelfs met het treurige weer.DSC_0543 (Large)Op de dinsdag deden we het laatste stuk van de Great Ocean Road, deze weg loopt van Petersborough tot Torquay en gaat echt vlak langs de oceaan. Mocht je ooit de mogelijkheid hebben om deze weg te rijden dan moet je het zeker doen. Het is zo mooi, zelfs op een grijze dag was de zee nog best blauw. Kun je nagaan hoe dit op een heldere dag is!
DSC_0572 (Large) DSC_0573 (Large)Ik ben Angie en Eidan heel erg dankbaar dat ik mee mocht op deze gave trip, anders had ik nooit zoveel van Australië kunnen zien zoals ik nu heb gedaan. In totaal hebben we bijna 3000 kilometer gereden en we hebben alle weertypen gehad: van 30+ in de bergen en een koude 5 graden in de regen. Als ik deze foto’s zie ben ik weer helemaal aan het nagenieten, heerlijk!

Liefs, Swaen4 reacties op “10 Day Road Trip – Part 3”  21 april 2015

  Zo gaaf! Van die steenformaties als de Twelve Apostles lijken me heel vet om te zien!  22 april 2015

  Het ziet er echt super gaaf uit daar zeg!  22 april 2015

  Wat een mooie foto’s! Australië lijkt me prachtig :)  22 april 2015

  Australië is echt zo leuk! Je foto’s brengen fijne herinneringen terug.