40 dagen vroeg opstaan | Liefs, Swaen
10 februari, 2016 | Geplaatst in CHALLENGE

Dit schooljaar staat voor mij in het teken van achterstanden wegwerken en lesgeven. Zo nu en dan organiseert mijn mentor op de hogeschool een bijeenkomst voor iedereen die dat dit jaar doet: het Task Force Tussenjaar. We hebben het dan over doelen en over wat we de komende week willen doen. Nu introduceerde ze iets nieuws: een 40 dagen-project.

coffee-cup-bed-bedroomEn dat project begint vandaag, de woensdag na carnaval, en gaat door tot aan Pasen. Het heeft te maken met de tijd van bezinning waarover ook in de Bijbel geschreven wordt. Mijn mentor doet dit al een aantal jaar, zo at ze 40 dagen geen suiker en ging ze 40 avonden achtereen een rondje lopen. En ze doet dit nog steeds! Kennelijk maak je na zo’n 40 dagen een gewoonte van iets. Ze stelde ons de vraag of wij dit ook wilden doen, waarom ook niet dacht ik. En zo hoorde ik mijzelf zeggen dat ik in die 40 dagen doordeweeks om half 8 wilde opstaan.

Omdat ik doordeweeks thuis werk, behalve op vrijdag, moet ik mezelf er echt tot zetten iets te gaan doen, en ik merkte dat ik heel vaak lang in bed bleef liggen en weinig deed. Gisteren begon ik al met vroeg(er) opstaan: de wekker ging kwart voor 8. Dit was omdat ik samen met een vriendin een les yoga had gepland, iets wat trouwens heel leuk was en wat ik waarschijnlijk nog eens ga doen.

En vanochtend had ik de wekker op 7.20 ingesteld, zo kon ik één keer snoozen en moest ik er toen uit. En dat deed ik. En nu heb ik al van alles gedaan, ook al zit ik nog in pyjama en badjas, want ik heb nog geen zin om me aan te kleden. Ik ben benieuwd hoe het me vergaat, vanochtend was lastig maar ik heb het gedaan. Stiekem kan ik niet wachten tot het weekend is, want dan mag ik van mijzelf iets langer in bed blijven liggen. Al bedenk ik met net dat ik er op zaterdag alsnog vroeg uit moet, haha.

Zou dit ook iets voor jou zijn? Of ben je al een ontzettend ochtendmens? Ik doe in ieder geval een poging het te worden, wish me luck!

Source foto6 reacties op “40 dagen vroeg opstaan”


  Anne

  10 februari 2016

  Goed bezig Swaen!  10 februari 2016

  Vrijwillig vroeg opstaan? Nee niks voor mij haha maar ik moet er doordeweeks al 5 dagen om 6:15 / 6:30 uit dus ik ben blij als de wekker een keer niet gaat :) Succes met de 40 dagen! Leuk idee wel.

  Swaen

  februari 10th, 2016

  Thanks! Hopelijk ga ik het volhouden. Daarom schreef ik er ook over, een soort van stok achter de deur.  10 februari 2016

  Ja mooi idee! Ik ben een tijdje actief elke dag om zes uur opgestaan, maar dat is nu weer weggevallen. Toch wil ik het (of misschien een iets latere tijd), weer gaan oppakken. Ik ben ’s ochtends zo productief!

  Swaen

  februari 10th, 2016

  Goedzo! Ik hoop dat ik ook echt productief word in de ochtend. Moest er nog heel erg aan wennen vanochtend haha.  18 februari 2016

  Ik ben geen ochtendmens in de zin van dat ik goed mijn bed uit kan komen, maar ik kan juist in de ochtenden wel heel productief zijn. Ik probeer daarom de laatste tijd daarom rond 7 uur op te staan om lekker rustig aan mijn dat te kunnen beginnen.