Australië update | Liefs, Swaen
27 januari, 2015 | Geplaatst in TRAVEL

Terwijl ik aan het snoepen was van de overheerlijke snoepjes die ik van mijn stagecoach had gekregen, kwam er een mailtje binnen vanuit Australië. Ik heb daar kennisen wonen die mij helpen met alles regelen en nu schreef ze dat ze waarschijnlijk een appartementje voor me gevonden heeft. Het is in de wijk Fairfield in Melbourne en er zitten allerlei hippe restaurants, winkels en bars. Waarschijnlijk vind ik daar ook wel een baantje. Het appartement is self-contained, dat houdt in dat er een keukentje en badkamer voor mezelf bij zit, en dat is eigenlijk alles wat ik er van weet. Binnenkort hoor ik er meer over!

Ook vroeg ik naar wat ik mee moest nemen, want een backpack van 20 kilo zit zo vol. Ik kreeg als antwoord dat het eerst ‘hot’ zou zijn maar dat in maart de herfst begon en dat het weer dan ‘mild’ werd. Voor de duidelijkheid: ‘hot’ is tussen de 30 en 40 graden en ‘mild’ is rond de 25! Dat zal een flinke schok voor mij worden denk ik, van dit koude kikkerlandje naar de hete zon. Maar eigenlijk kan ik niet wachten totdat het zover is!

image

Het enige waar ik nog tegenop kijk is de vlucht. Ik heb nog nooit langer dan twee uur in een vliegtuig gezeten en ook ben ik nog nooit alleen gegaan. Nu zag ik gelijk allemaal doemscenario’s voor me, wat als ik na de douane mijn gate niet kan vinden. Wat als ik in Hong Kong mijn aansluiting mis. Wat als mijn bagage kwijtraakt. Wat als niemand Engels praat in Hong Kong. Wat als ik niet in Melbourne maar heel ergens anders uitkom. Waarschijnlijk komt het allemaal wel goed, maar toch heb ik nog wat geruststelling en tips nodig. Want hoe kom ik ooit de tijd door, mijn ene vlucht is 11 uur en de andere 9.

Dus voor degenen onder jullie die al meer alleenreiservaring hebben: ik ben benieuwd naar jullie tips!

Nu nog twee tentamens en een werk vrij voordat ik ga, het schiet al op!

Liefs, Swaen7 reacties op “Australië update”  27 januari 2015

  Woa, spannend! Het is echt lang reizen als ik het zo lees. Het eerste wat ik denk is: véél tijd om te schrijven en véél tijd om te lezen. Boeken wegen alleen wel wat, dus misschien een e-reader meenemen? Als je die hebt natuurlijk. Verder kan ik je niet echt van tips voorzien, want ik ben zelf ook nooit zo lang alleen onderweg geweest.


  Monique

  27 januari 2015

  Hé, Irene kan ik aanmelden bij ‘begeleid vliegen’ maar daar ben jij een beetje te groot voor gegroeid ;-) maar volgens mij gaat jou dat alleen best lukken! Anders heb je nog een telefoon voor hulp op afstand toch? Als je nou begint om op Schiphol gewoon met Nederlandse taal in het juiste vliegtuig te komen… Dan ben je al op de helft als je landt; Een paar tijdschriften, krantje of makkelijk boekje (Bruna op Schiphol) en er zijn altijd films aan boord bij zulke lange vluchten die worden vertoond of je zet een paar podcasts op je telefoon of zo. Drink veel water want de lucht is enorm droog (koop een of meer flessen na de douane en laat deze sealen) , beweeg je zoveel mogelijk tegen dikke voeten en neem een aspirientje voor vertrek. In Honkong praten ze gewoon Engels en anders probeer je het in het chinees ;-) Volg niet de bordjes exit maar connecting flights als je aankomt; kijk in elk geval op de beeldschermen departures en niet arrivals om de gate van de aansluitende vlucht te vinden. De instapkaart voor je aansluitende vlucht in Honkong kun je die bij een transfer balie van jouw airline krijgen, vraag dat voor de zekerheid in het Nederlands bij de vertrekbalie op Schiphol; je bagage is waarschijnlijk al meteen doorgeboekt naar Honkong maar dat zie je ook op Schiphol en kun je in het Nederlands navragen; Is je bagage doorgeboekt dan hoef je deze niet op te halen aan de band in Honkong en niet mee door de douane die komt vanzelf in het volgende vliegtuig, maar neem in je handbagage wel voor de zekerheid een setje ondergoed en Tshirt mee (tenminste zo deden wij dat altijd bij verre reizen) voor het geval je koffer het vliegtuig mist. In je handbagage kan je geen vloeistoffen meenemen, dus geen toilettas en ook geen nagelscharen en andere ‘wapens’. Irene gaat deze zomer ook naar Australie maar niet naar Melbourne. En anders bel Ronald nog voor info’s die vliegt de hele wereld over en heeft vast nog meer goede tips. En vlieg je met KLM en heet de piloot van Kemenade, dan doe hem de groeten, dan is het mijn neefje. Liefs Monique en Irene.  27 januari 2015

  Hahhahaha “mild”. Was die mild van Australië, maar wat hier de ‘hot’ (zomer) is. Wat spannend allemaal, hoop dat je snel meer hoort over het appartementje!
  Ik ben nog nooit met een backpack op pad geweest, dus ik kan je niet echt veel tips geven. Maar wat Ilse zegt, een ereader is echt een goed plan! Daar kunnen 3423425924859 (oké misschien overdrijf ik) boeken op en het weegt echt helemaal niks en neemt amper plek in beslag. Spannend!  27 januari 2015

  Spannend Australië, ik zou er ook een keer heen willen!  28 januari 2015

  Ik heb wel eens alleen gevlogen van Griekenland naar NL en heb de hele reis geslapen ;) dus weinig tips helaas. Filmpjes kijken? Boeken lezen? Zo gaaf dat je naar Down under gaat! Beetje jaloers :)


  Eveline

  28 januari 2015

  Klinkt allemaal goed Swanhilde.En wees gerust. Op het reisbureau zeiden wij altijd tegen klanten “het is makkelijker om naar Australie te vliegen dan met de trein naar Maastricht te reizen” Dus no worry. Gaat vanzelf. En Engels is toch je tweede, sorry, derde moedertaal aan het worden?  29 januari 2015

  Oeh, wat spannend zeg!!! Echt een gave stap die je gaat maken :) Mijn eerste vlucht ooit was trouwens helemaal naar Amerika (met 2 keer overstappen). Als je genoeg tijd hebt komt het echt allemaal wel goed hoor! Soms stress je misschien even, maar uiteindelijk redt je je echt wel.