Dag 6 – wat heb je vandaag gegeten? | Liefs, Swaen
04 juni, 2014 | Geplaatst in CHALLENGE

30 dayDag zes vandaag van mijn 30 Day Challenge: wat heb je vandaag gegeten? Nou ben ik altijd heel slecht met het maken van foodfoto’s. Meestal is mijn eten al op voordat ik me bedenk dat een foto ook leuk zou zijn. Dit resulteert in veel lege borden. Maar een paar dagen terug had ik een dag dat ik toevallig wél een foto had gemaakt! Lees mee naar wat ik zoal eet op een dag!

♥ Ontbijt – Ik begin de dag eigenlijk altijd met zelfgemaakte havermout, mijn moeder doet dit al jaren en ik ben de laatste tijd mee gaan doen. Brood krijg ik niet weg zo vroeg in de ochtend. Als ik snel moet of geen zin heb om wat langer te wachten op havermout, eet ik ’s ochtends Brinta. En ik neem er altijd een kopje thee bij, wel zo lekker.

♥ Lunch – Ik heb maar een paar dagen les en de rest ben ik thuis aan de slag met school. Als lunch maakte ik een omelet met spekjes, ui, tomaat en veel kaas. Ik ben echt gek op kaas! Ik at het op twee bruine boterhammen met kaas (again) en wat sla. Ik dronk hier een beker karnemelk bij, wel zo fris met het warme weer. Vaak drink ik ook melk. Op dagen dat ik naar school ga smeer ik altijd brood, meestal 4 of 6 sneetjes, met kaas, kruidenkaas, schapenkaas en soms wat zoet. Ik neem naar school altijd een flesje water mee.day 6 (Large)

♥ Thee-tijd – Thee-tijd begint bij mij rond een uur of half 3, dan begin ik met de eerste kopjes thee. En koekjes. Want ja, ik ben echt gek op koekjes, ik eet er gerust een paar. Ik drink de hele middag door thee, met een kleien pauze als het tijd is voor avond eten, en ga gerust ook de hele avond hier weer mee door.

♥ Avond eten – Dit varieert echt iedere dag, meestal begint degene die het eerste thuis is met koken. Mijn moeder legt vaak ’s ochtends een briefje neer met wat we gaan eten, en meestal maak ik het klaar. Mijn ouders werken beide en zijn niet altijd op dezelfde tijd thuis, maar meestal hebben we voor 7 uur wel alles op. Ik at gekookte andijvie met aardappeltjes, een gehaktbal en rabarber uit eigen tuin. Een hele simpele maaltijd, maar de rabarber maakt het zo heerlijk fris. En helemaal leuk dat het uit onze eigen tuin komt.

♥ Thee-tijd – En dan komen de kopjes thee weer. Ik ben gek op losse thee en heb ook veel verschillende smaakjes. Hier komt binnenkort trouwens een artikeltje over! Meestal neem ik er ’s avonds geen koekje meer bij, zeker niet vlak na het avond eten. Soms later op de avond nog wat nootjes of dergelijke.

En dit is eigenlijk zo’n beetje wat ik op een dag eet, een normale dag dan. Want natuurlijk snoep ik wel eens wat meer dan de andere en in de weekenden eet ik vaak wel wat chips enzo. Gelukkig sport ik het er wel weer af, hihi.

Liefs, Swaen3 reacties op “Dag 6 – wat heb je vandaag gegeten?”  4 juni 2014

  Heerlijk joh, die rabarber uit eigen tuin. Ik heb momenteel geen tuin, maar als ik die straks heb wil ik ook echt mijn eigen moestuintje maken! Ik eet ’s ochtends ook vaak havermout of brinta, heerlijk!  4 juni 2014

  Wat een leuke tag! Ben altijd enorm benieuwd wat anderen eten. Probeer zo her en der inspiratie op te doen. Vrije dagen zijn perfect voor een heerlijke lunch. Dat kan ik echt missen als ik niet thuis ben! Heb jij dat ook? Dan zijn boterhammen, crackers, rijstwafels of smoothies ineens saai als ik zo’n heerlijk bord met een omelet zie;)!  1 juli 2014

  Ik ben voor het eerst op je site en vind hem zo lekker vrolijk! Echt heel leuk!! :)