Dandenong Mountains & Fitzroy | Liefs, Swaen
04 maart, 2015 | Geplaatst in SWAEN, TRAVEL

thismonthwasagoodoneIn Australië hoeven de jongeren geen rijlessen te volgen bij een rijschool zoals in Nederland. Ze mogen met hun ouders op pad en moeten 120 uur onder begeleiding en met een L op de auto rijden voordat ze hun rijbewijs kunnen halen. Eidan is druk bezig met haar uren maar omdat alles zo dichtbij is staat de auto eigenlijk altijd stil. Om daar verandering in te brengen zijn we afgelopen zondag naar de Dandenong Mountains gereden, een gebied ten oosten van Melbourne op zo’n uur rijden.

2015-03-01 14.36.43 (Large)De weg naar boven is een smalle weg door een bos met super hoge bomen. Het is allemaal groen en overal zijn bomen die aan het ‘vervellen’ zijn, dat zie ik trouwens overal in Melbourne, ik wil nog eens vragen watvoor boom dat is. Onderweg zag ik ook een leuk verkeersbord: kangoeroes doe komende 20km. Dat bord moest op de foto natuurlijk, helaas geen kangoeroe gezien…

2015-03-01 14.23.49 (Large)En dan sta je bovenop Mount Dandenong! Helaas was het een beetje bewolkt, maar toch konden we helemaal tot aan het CBD (Central Business District) kijken en zagen we zelfs een klein stukje van de baai. Kun je na gaan hoe het uitzicht moet zijn als het helemaal helder is!

2015-03-01 14.40.58 (Large)Later hebben we nog ergens afternoon tea gehad en zijn we toen weer naar huis gereden. Zo had Eidan toch weer 2 en een half uur bij haar uren op. Ze zit nu op 20, nog 100 te gaan… Ik hoorde trouwens dat er in de Dandenong Mountains heel veel ‘Nederlanders’ wonen, ze noemen het ook wel Dutch Town. Bijna iedereen is wel ergens related aan een Nederlander, interessant om nog eens meer over te weten te komen!

 

2015-03-01 14.36.55 (Large)Afgelopen week ben ik lid geworden van een Facebookgroep genaamd Dutchies in Melbourne. Ik heb er een berichtje geplaatst en kreeg al snel een berichtje van Jildou. Zij woont vlakbij mij, zo’n 4 km verderop, in Kew East en ze is een nanny voor een gezin daar. In Nederland wonen we zo’n 10 km bij elkaar vandaan, en dan ontmoet je elkaar aan de andere kant van de wereld.

fitroy (Large)Gisteravond hebben we afgesproken, en hoewel we elkaar helemaal niet kenden is het geen moment stil geweest. Heerlijk om weer lekker Fries te kunnen spreken, al gooien we er beide al erg veel Engels doorheen. We zijn met de bus op weg gegaan naar Fitzroy, een hippe wijk hier in de buurt. Het werden lekkere pizza’s en als toetje hadden we nog een heerlijke frozen yoghurt.

11050227_786550221433995_6696859792055687359_nNa het toetje zijn we een eindje gaan lopen, want van pizza word je vol (ik kon de mijne niet op en kreeg het mee in een doosje, vandaag had ik het als lunch). We dachten dat we de goede kant op liepen om zo weer op de bus te stappen, maar we zijn toch een flink stuk omgelopen. Uiteindelijk hebben we heel wat van Melbourne gezien en na heel wat kilometers langs drukke wegen (geen trotoir) kwamen we bij een bekend gedeelte. Vanaf daar weer met de bus naar Kew East gegaan.

2015-03-03 21.40.56 (Large)Toen we weer in Kew East waren was Jildou haar baas zo lief om mij naar huis te brengen, want het was toch wel heel erg donker en ik had geen licht op mijn fiets (helemaal niet over na gedacht). En met de auto is het echt maar 5 minuutjes bij elkaar vandaan!

Ik vond het heel gezellig, leuk om iemand zo dichtbij te hebben. Ik ken nog niet heel veel mensen van mijn leeftijd hier, dus dit is zeker leuk!

Liefs, Swaen7 reacties op “Dandenong Mountains & Fitzroy”  4 maart 2015

  Schitterende kiekjes, ziet er allemaal zo mooi uit daar! Leuk dat je iemand hebt gevonden van jouw leeftijd, is toch een stuk gezelliger :)  5 maart 2015

  Wat grappig dat je in Australie geen autorijles hebt haha! Het zorgt bij jullie in ieder geval voor leuke tripjes zo te zien!
  x  5 maart 2015

  Wauw, wat een mooie foto’s! Handig dat je daar niet op rijles hoeft maar gewoon in een vertrouwde omgeving kan oefenen. Scheelt een hoop stress met zo’n rijsinstructeur haha.  5 maart 2015

  Wat ontzettend leuk dat je zo iemand ontmoet via Facebook, waar dat toch niet goed voor is! En dat van de rijlessen zouden ze hier eigenlijk ook moeten doen hihi.  5 maart 2015

  Oh wat leuk om er zo op uit te gaan! En altijd, hoe ver weg je ook reist, je komt altijd iemand tegen die vlakbij je woont volgens mij. Lijkt me ook heel fijn om dan weer even in je eigen taal te kunnen praten!  5 maart 2015

  Wat een prachtige omgeving zeg! En wat fijn dat jullie afspraak zo gezellig was :)  11 maart 2015

  Wauw, ik wil dolgraag naar Australië dus ik ben erg jaloers op je nu!