Film – Dark Shadows | Liefs, Swaen
07 juni, 2012 | Geplaatst in READ, LISTEN & WATCH


In het kort
In 1752 varen Joshua en Naomi Collins met hun zoontje Barnabas naar Amerika, om daar een nieuw leven te beginnen. Maar zelfs de grote plas blijkt niet voldoende om te ontsnappen aan de vloek die hun familie kwelt. Twintig jaar later heeft Barnabas (Johnny Depp) de wereld aan zijn voeten. Dat wil zeggen, het stadje Collinsport in Maine. Barnabas is rijk, machtig en een onverbeterlijke playboy. Totdat hij het hart breekt van de heks Angelique Bouchard (Eva Green). Angelique vervloekt hem met een lot dat erger is dan de dood: ze verandert hem in een vampier en begraaft hem levend.
Twee eeuwen later wordt Barnabas bevrijd uit zijn graftombe en bevindt hij zich in de moderne jaren 70. Hij keert terug naar Collinwood en ziet hoe zijn landhuis is veranderd in een ruïne.Mijn mening
Ik wist niet echt waar de film over ging, maar de titel en het feit dat Johnny Depp er in speelt hebben me over gehaald. Samen met mijn zusje ben ik er vorige week heen geweest, en spijt hebben we niet!
Een vampier die 200 jaar lang opgesloten ligt in een kist en dan ineens in de jaren 70 terecht komt is leuk neergezet. Hij had geen idee wat elektriciteit was, wat asfalt of een auto was en ga zo maar door, dit geeft een aantal leuke misverstanden.
Ik vond het een leuke film, eigenlijk helemaal geen horrorfilm maar meer een komedie met een beetje spanning. Erg fijn voor een zaterdagavond :)5 reacties op “Film – Dark Shadows”