First few days | Liefs, Swaen
13 februari, 2015 | Geplaatst in TRAVEL

De laatste keer dat ik schreef was toen ik in Hong Kong was. Daar moest ik ongeveer drie uur wachten, twee daarvan heb ik doorgebracht met een jongen uit Australië. Hij was op weg naar Londen en was een beetje verdwaald. Samen wat gegeten en rondgelopen over het vliegveld, want daarna mocht ik weer 9 uur stil zitten.

De rij voor de gate was echt super lang, ik geloof dat ik er een half uur heb gestaan. Dit hielp niet echt voor mijn rug, want ik had daar al last van. De vlucht zelf was goed, ik viel snel in slaap na het opstijgen, ik was echt kapot. Na een uurtje was ik weer wakker en heb ik prachtige luchten gezien. Toen we bij Darwin het Australische luchtruim binnen vlogen kon ik al heel snel de ‘outback’ zien met haar rode zand. Echt een prachtig gezicht. Daarna werd het snel donker en heb ik weer geprobeerd wat te slapen, wat mij helaas niet echt lukte.

2015-02-10 17.44.23

Met ongeveer 20 minuten vertraging landden we op het vliegveld van Melbourne, dit was rond 23.00 lokale tijd. Na een heel eind taxiën en lopen kwamen we aan bij een rij. En wat was die lang, ik geloof dat ik in totaal anderhalf uur in de rij stond om mijn paspoort te laten checken. Daarna door naar de bagage, daarna wéér in een rij om een formulier in te leveren. Niet erg fijn allemaal voor mijn rug na zo’n reis. Op dat formuliertje had ik aangekruist dat ik in de buurt van boerderijen was geweest in de laatste 30 dagen, dus moest ik naar weer een andere rij. Daar vroegen ze niet naar de boerderijen maar alleen maar of ik ook eten bij mij had. Ik had op Schiphol een muffin gekocht en vertelde dat ook. ‘So, you’ve bought a muffin in Amsterdam, I hope it is the right kind,’ zei de man daar. Tsja, dat is kennelijk het enige wat ze weten van Nederland.

En toen, éindelijk, was ik echt in Australië. En daar kwam Eidan aangerend, bij wie ik eerst in huis ben. Samen liepen we naar buiten waar Angie, de moeder, en Minnie, de hond, op mij wachtten. En wat was het warm, het was al 1 uur ’s nachts geweest en het was nog 27 graden. Best een schok ineens. Na een half uurtje rijden waren we bij hen thuis, nog even een kopje thee en toen slapen. Ik was inmiddels meer dan 28 uur onderweg, dus je snapt wel hoe moe ik was.

Angie en Eidan waren de volgende ochtend al vroeg weg, maar ze zeiden mij uit te slapen zolang ik wilde. Rond een uur of 12 werd ik pas wakker! Daarna een douche genomen, die had ik ook in tijden niet gezien. Vervolgens ging ik op onderzoek uit in huis, ik trok wat kastjes en laadjes open en vond een ontbijt. Ze hadden mij gezegd dat ik alles mocht pakken, en toen ik de koelkast opendeed viel er ook gelijk van alles uit. Die zit goed vol!

2015-02-12 11.38.30Angie was rond 2 uur weer thuis en toen hebben we eerst een hele tijd gesproken en daarna zijn we met de hond gaan wandelen. Melbourne is de stad van de Yarra River, en laat deze nou net op zo’n 10 minuten lopen zijn. We hebben in totaal iets meer dan een uur gewandeld, heerlijk.

Als avondeten hadden Angie en ik een lasagne en salade, Eidan was op kamp dus die at niet mee. Daarna de hele avond nog gepraat en rond 11 uur richting bed gegaan. Toen kon ik nog even berichtjes sturen naar Nederland, omdat het daar 3 uur in de middag is. Best gek, een tijdverschil van 10 uur.

De volgende dag zijn we eerst naar de winkels gegaan, beetje boodschappen doen enzo. Ook moest ik langs het postkantoor om mijn ‘working with children’ certificaat op te sturen. Ik moest hiervoor ook een aantal identificatie papieren meenemen, wat ik braaf had gedaan. Helaas bleek dat ik mijn rijbewijs niet mocht gebruiken, ook niet de internationale, en dat ik een Australisch bewijs had dat ik daar echt verbleef. Beetje jammer, aangezien ik pas volgende week mijn appartementje in ga. Gelukkig kon Angie regelen met de eigenaar van het appartement dat hij een ‘contract’ schreef dat ik kon laten zien.

Verder zijn we op de fiets, aan de linker kant, naar de zus van Angie gegaan, zo’n 5 minuten fietsen. Met haar en haar kinderen en hun hond gingen we een eindje wandelen en gingen we langs bij een cafeetje, Fairfield Boat House. Hier waren ze op zoek naar personeel, dus ik heb me daar voor aangemeld. Ik kreeg eigenlijk meteen een soort van sollicitatiegesprek en de man vond het helemaal super dat ik uit Nederland kwam. Hij had daar ook familie vandaan, rond 1600, en ik kreeg de hele geschiedenis te horen.

2015-02-12 16.32.59Daarna zijn Angie, Erryn (nichtje), ik en de honden verder gelopen langs de Yarra River, waaraan de Boat House ook is. Onderweg kwamen we langs een grote kolonie fruit vleermuizen. Grote beesten met veel lawaai en nog meer stank. Best gaaf om zo te zien! Na ongeveer een uur waren we weer terug bij het huis van Angie haar zus en zijn wij met z’n tweeën naar huis gefietst om niet veel later de auto te pakken en op weg te gaan naar een optreden van het schoolorkest van Daniël, Angie haar neefje. Best leuk om te horen, en ze waren ook best goed. Helaas waren de trompetten niet altijd even zuiver, maar kan ook komen doordat het buiten was natuurlijk.

2015-02-12 19.00.05Rond 8 waren we thuis en rond 9 aten we ons avondeten, een heerlijke tagine met groenten, vlees en rijst. Daarna tv gekeken met een wijntje en uiteindelijk hebben Angie en ik tot een uur of 12 zitten praten.

Vandaag ben ik rond een uur of 11, alleen, naar de winkels gelopen. Gelukkig wist ik de weg nog te vinden. Ik had me goed ingesmeerd met zonnebrandcrème, mag ook wel want het is hier rond de 35 graden. Angie had geregeld dat er een ‘huurcontract’ voor mij klaar zou liggen in een brievenbus, dus die opgehaald en kon ik eindelijk mijn certificaat aanvragen. Daarna langs de supermarkt gegaan voor een Myki, een OV-chipkaart maar dan voor Victoria.

In de avond was Eidan weer terug van kamp en gingen we op pad naar de dierentuin voor een openluchtconcert van een zanger. Eidan, Gabby (een vriendin van Eidan) en ik gingen eerder met de bus om nog wat door het park te lopen. We hebben een aantal dieren gezien maar toen begon het heel erg hard te onweren en te regenen en kregen we te horen dat het was afgelast. Beetje jammer, maar ja. Wij gingen weer op weg terug, wat een hele toer was maar we hebben het gered met alle bussen en trams. Toen hebben we thuis maar al het lekkers voor tijdens het concert opgegeten, het was toch al klaar gemaakt.

2015-02-13 17.52.26Nu ben ik net gedoucht en ga ik zo slapen, het is net 12 uur geweest. Morgen wordt een spannende dag: ik ga namelijk meelopen bij Fairfield Boat House en als dat goed gaat heb ik een baantje!

Sleep tight,

Swaen

 8 reacties op “First few days”  13 februari 2015

  Wat gaaf en spannend allemaal! Cool dat je al zo snel (misschien) een baantje hebt gescoord! Hier is het gewoon Hollands weer dus je mist niet veel ;)


  anja

  13 februari 2015

  Wauw. Je voelt je al helemaal thuis volgens mij. Veel succes in t Fairfield Boat House. Dan kun je nog beter en meer met locals praten. Wel vevelend bij de douane, maar je bent er doorheen:)

  Swaen

  februari 16th, 2015

  Boat House ging helemaal goed Anja. Lekker dat ik hier nu een beetje gesetteld ben :) Tút!


  Elly

  14 februari 2015

  Fijn dat je ons zo op de hoogte houdt. Kunnen we een beetje meegenieten! Veel plezier!

  Swaen

  februari 16th, 2015

  Hi Elly! Daar is deze blog voor, scheelt me later alles weer vertellen :P Kus!  14 februari 2015

  Oh wat is dit leuk! Fijn om te lezen hoe de ervaring is voor jou. Nog veel plezier daar!  15 februari 2015

  OH wauw zo jaloers op je! Wat is het daar leuk he!  16 februari 2015

  Leuk om te lezen hoe je eerste dagen zijn. Wat een langelange vlucht hé. Naar Nieuw-Zeeland mocht ik nog een stukje langer zitten, al hadden wij wel een tussenstop (met douche!) in Singapore.