Gelezen – The Hunger Games | Liefs, Swaen
28 april, 2012 | Geplaatst in READ, LISTEN & WATCH

Ja, ik moest er ook aan geloven: The Hunger Games. De film heb ik afgelopen Pasen in de bioscoop gezien met mijn gastbroer en -zussen en nu was ik toch ook wel erg benieuwd naar het boek. Toevallig heeft gastzusje hem, maar dan in het Zweeds. Ik was er in begonnen, maar het leest toch niet zo fijn, daarom naar mijn lerares Engels gegaan en de Engelse variant. Ik kreeg het boek op donderdag en gister, vrijdagavond, was ik er al doorheen. Ik heb zowat de hele vrijdagavond zitten lezen en ik vond het heerlijk! Ook al wist ik wat er ging gebeuren, ik was toch helemaal opgezogen door het verhaal. En toen ik gister ook de laatste bladzijde omsloeg voelde het alsof ik een vriend had verloren, een gevoel dat alleen echt goede boeken me geven.
Voor iedereen die niet weet waar het boek over gaat (dat zijn er niet veel geloof ik) heb ik hier een kleine samenvatting.

In een nabije toekomst is het voormalige Noord-Amerika verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van het volk wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt ze haar plaats in. Vanaf dan heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Lekker lezen met stroopwafels erbij!6 reacties op “Gelezen – The Hunger Games”  28 april 2012

  Dat gevoel ken ik: dat je het zo jammer vindt dat het boek uit is.. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ga dit zeker binnenkort eens doen! Fijn weekend :)  28 april 2012

  I love The Hunger Games! Geweldige boeken! Zó mooi.Het laatste deel heb ik bijna uit en dat vind ik toch wel erg jammer.  28 april 2012

  Het boek is echt geweldig! Je leest er inderdaad echt zo doorheen. x  29 april 2012

  Ik heb het nog niet gelezen, moet het eigenlijk wel doen!Echt balen dat je geen Koninginnedag hebt.. Maar volgend jaar kan je het weer vieren toch? :)Ik volg je, leuke blog!Liefs  29 april 2012

  Ik heb m nog niet gelezen, ga m van de zomervakantie maar eens halen :D X  1 mei 2012

  Ik wil dit boek ook nog heel graag lezen, en de film wil ik ook nog zien haha.