Going Down Under | Liefs, Swaen
04 december, 2014 | Geplaatst in TRAVEL

Mijn visumaanvraag is goedgekeurd! Ik heb een visum om naar Australië!

Een tijdje terug had ik het al eens kort over dat ik naar Australië ga en vandaag ga ik jullie er meer over vertellen. Een eis van mijn opleiding is dat ik voor een bepaalde tijd in een Engelstalig land verblijf. Ik dacht eerst aan Groot Brittannië, maar ging later toch over naar Australië. Je kunt, bij wijze van spreken, zo een weekendje naar the UK toe, maar een weekendje Australië doe je niet zo snel. 007abda74341b3abbd571b539a971942

link

Dus, de plannen voor Australië waren ergens in het voorjaar gemaakt, maar echt actief was ik nog niet echt. In oktober heb ik mijn tickets geboekt, en toen werd het toch wel heel erg echt! Ik vlieg op 9 februari van Amsterdam, via Hong Kong naar Melbourne om 3 maanden later via dezelfde route weer terug te gaan. Ik heb het geluk dat ik kennissen in Melbourne heb, zij boden me aan om de eerste weken bij hen te wonen en vanaf daar iets voor mijzelf te zoeken. Dat is wel zo lekker landen, gelijk wat bekenden voor mij.

Ik hoef geen stage te lopen van mijn opleiding, ze willen dat ik als een spons de cultuur opzuig. Klinkt niet heel vervelend. Ik zou graag op een middelbare school een soort vrijwilligerswerk doen, leerlingen helpen met huiswerk of klassenassistent zijn bijvoorbeeld. Zo doe ik toch iets dat verband heeft met mijn opleiding (ik ben derdejaars student aan de lerarenopleiding Engels). Dit is nog niet rond, maar ik hoop op het beste. Ook moet ik voor school een onderzoek doen naar iets dat daar in de samenleving speelt, ik zit wat te denken om mijn onderzoek over de positie van Aboriginals in de huidige samenleving te doen. Nog heel erg breed maar ik ga het nog inperken. Als laatste moet ik voor school een woordenlijst maken en een blog bijhouden. Dus zodra ik in Australië zit zullen jullie ook regelmatig persoonlijke verhalen lezen over alles dat ik meemaak daar!

Verder wil ik heel graag surflessen nemen en kijken of ik ergens kan roeien. Ook wil ik het land in, ik wil Australië en haar prachtige natuur zien! Verder weet ik nog niet echt wat ik allemaal wil, dus als jullie nog tips hebben voor mij hoor ik het graag. Nog maar twee maanden en het is al zo ver!

Liefs, Swaen

 6 reacties op “Going Down Under”  4 december 2014

  Aww Swaen, wat awesome! 3 maanden en dan gewoon kunnen doen wat je wil! Surflessen klinkt echt gaaf en op de één of andere manier vind ik dat heel erg bij je passen. xD Ik kijk al uit naar de Australieblogjes!

  Swaen

  december 8th, 2014

  Haha, we gaan uitvinden of het bij mij past!  5 december 2014

  Fantastisch meid! Als je tips voor Queensland nodig hebt, Im ya girl! :D

  Swaen

  december 8th, 2014

  Ooh top! Zodra ik wat nodig heb weet ik je te vinden :)


  Verar

  6 december 2014

  Gaaf!  8 december 2014

  Wat super gaaf! Klein beetje jaloers nu.. haha Kan niet wachten om je blogs daarover te lezen!