Good Book – Room | Liefs, Swaen
16 september, 2013 | Geplaatst in READ, LISTEN & WATCH

Dit jaar heb ik op school een vak genaamd Novel. Zoals je misschien al kunt raden gaat dit over boeken, en dan met name boeken geschreven door Engelstalige schrijvers. Ik heb voor dit jaar een hele lijst gekregen en heb er ondertussen al een aantal gelezen, stuk voor stuk prachtig! Deze keer mijn menig over het boek Room van Emma Donoghue.ROOM-IIHet verhaal – It’s Jack’s birthday, and he’s excited about turning five.Jack lives with his Ma in Room, which has a locked door and a skylight, and measures 11 feet by 11 feet. He loves watching TV, and the cartoon characters he calls friends, but he knows that nothing he sees on screen is truly real – only him, Ma and the things in Room. Until the day Ma admits that there’s a world outside…

Mijn mening – De eerste 10 pagina´s wist ik niet wat ik er van moest denken maar zodra ik aan de schrijfstijl was gewend (het wordt vertelt vanuit het perspectief van Jack) en door had waar het eigenlijk over ging wilde ik hem eigenlijk niet meer weg leggen. Ik leefde zo met Jack en Ma mee, en het boek slurpte me op toen ze in Outside kwamen. Ik heb nog twee weken voordat hij uit moet zijn voor school maar ik kon hem gewoon niet laten liggen. Ik vind het een echte aanrader, ik ga hem dan ook zeker nog eens lezen!

Oordeel – 11 reacties op “Good Book – Room”


  Christa

  16 september 2013

  Ik heb het boek ook in één ruk uitgelezen! Heel bijzonder en eigenlijk ook heel zielig! Vergelijkbaar met dit boek (maar ook heel anders) is het boek ‘What I did’ van Christopher Wakling. Ik vertel er niet teveel over maar het is iig ook geschreven vanuit het perspectief van een kind en ik vond ook dat een heel sterk boek, denk dat je dat ook heel mooi zult vinden!  16 september 2013

  klinkt als een super interessant vak! leuk dat je dan ook boeken in het engels gaat lezen :)  16 september 2013

  Ik ben erg benieuwd naar dit boek! Nu jij het 5 hartjes hebt gegeven al helemaal!  17 september 2013

  Wat een leuk vak! Mijn zusje heeft dit boek ook gelezen, het lijkt mij een heel aangrijpend verhaal.

  Love,

  Rowan

  Ps: ENTER MY GIVEAWAY FOR A CHANCE TO WIN A PAIR OF INVITO BOOTS WORTH 100 EUROS!
  Bekijk ook eens mijn training/food blog: FITSTERS IN LAW  17 september 2013

  Dat lijkt me een heel apart maar wel mooi verhaal, weet je toevallig of hij ook vertaald is in het Nederlands?


  september 17th, 2013

  Ik geloof het wel, meende dat hij dan Kamer heet.  17 september 2013

  Klinkt als een goed boek :)  17 september 2013

  Ik wil dit boek ook gaan lezen!  17 september 2013

  Lijkt me een bijzonder verhaal. Het begin vind ik altijd wel lastig!  19 september 2013

  Ik ga hem onthouden! Ik wil hem nu ook lezen hihi  4 oktober 2013

  Knap dat je engels boeken lezen kan! Het lijkt me een mooi boek. Ik ben zelf ook gek op lezen!