Half way there | Liefs, Swaen
10 februari, 2015 | Geplaatst in TRAVEL

Mijn avontuur is begonnen! Ik ben inmiddels in Hong Kong aangekomen en moet nu nog een aantal uur wachten voor mijn vlucht naar Melbourne.
Gisterochtend heb ik thuis afscheid genomen van mijn vriend, mijn vader en mijn zwager, niet leuk . Met mijn zusje en mijn moeder ben ik vervolgens naar Schiphol gereden. We waren mooi op tijd en ik kon eigenlijk gelijk mijn bagage afgeven. Toen hadden we nog een aantal uur voordat ik naar de gate moest. We hebben ergens wat gedronken, de winkels bekeken en nog ergens wat gegeten. En toen was het tijd om alleen verder te gaan. Afscheid genomen van mijn moeder en zusje en na heel veel knuffels en zoenen ben ik door de paspoortcontrole gegaan. Nog even zwaaien en toen was ik echt alleen.
Best even slikken en ik moet zeggen dat ik toch een aantal tranen voelde prikken, maar nu was het wel echt! Ik keek nog wat rond in wat winkels maar kocht niets op een muffin, pepermuntjes en een flesje water. Door naar mijn gate en ik zag dat er al een flinke rij stond, voornamelijk Aziaten. Wat voel ik me dan lang en blond, ik stak er een kop boven uit. Bij de douane mocht ik mijn flesje water weer achterlaten, ik had er even niet aan gedacht dat ik die niet mee mocht nemen. Door een bodyscan en vervolgens nog gefouilleerd, standaard procedure.
Bij de laatste controle kreeg ik ineens een andere stoel toegewezen, dus nu zat ik naast twee Filipijnse zeemannen die net weer een hele tijd gevaren hebben. Ik had een plaatsje bij het raam maar helaas kon ik niets van Nederland zien door de bewolking. Volgens mij ben ik zowat over mijn huis gevlogen! Iets later kon ik wel de Zweedse kust zien en het eiland Öland en nog weer later heel veel met sneeuw bedekte meren in Letland en Estland.
Het eten was best oké en genoeg films te zien, helaas waren de stoelen wat te klein en had ik de hoofdsteun halverwege mijn nek zitten. Na 3 films, een beetje half slapen en muziek luisteren waren we in Hong Kong. Veel mensen, weinig Engelstalig en mist en bergen,  dat is wat ik er van heb gezien.
Nu op naar het volgende vliegtuig: Melbourne it is!

Liefs Swaen3 reacties op “Half way there”  10 februari 2015

  Spannend, ben benieuwd naar al je verhalen!


  Monique

  10 februari 2015

  Hé, je avontuur is begonnen en Honkong heb je al gehaald!!! Goede verdere reis maar misschien lees je dit al niet meer in Honkong, dan welkom in Australië!  10 februari 2015

  Oe, dus de eerste overstap is geweest! Leuk, zo’n kort berichtje. En jeuh, hoofdsteunen die te laag zitten… Soms is het zo’n ellende om (te) groot te zijn! Ik kijk uit naar je volgende post. (: