HT Race 2014 | Liefs, Swaen
31 mei, 2014 | Geplaatst in SPORTS

Ik roei sloep. Nog niet zo lang, maar ik roei wel. Mijn lief roeit inmiddels al voor het derde jaar en hij deed dit jaar voor de tweede maal mee aan dé roeirace van Nederland: de HT race. 34 kilometer van Harlingen naar Terschelling roeien over een soms rustige of soms onstuimige Waddenzee.

ht-race2011-GB-Volgers

“De eerste oversteek van Harlingen naar Terschelling werd geroeid op zaterdag 21 juni 1975 in het kader van de manifestatie “100 jaar Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz” door de sloepen “Houtman” en “De Rijp”. Hiermee werd de grondslag gelegd voor de HT Sloepenrace. Overigens is de ca. 34 km lange oversteek over de Waddenzee een van de zwaarste roeitochten in ons land. Als het weer niet optimaal is wordt de strijd aangegaan met golven, wind en getijdestroom. Er zijn dan ook regelmatig uitvallers in deze race.”
image_large

Zoals je ziet op de foto hierboven gaat het niet altijd even gemakkelijk. Hoge golven kunnen het best lastig maken. Mijn lief heeft hem geroeid en wat waren ze blij toen ze de haven van Terschelling inroeiden. Het is een loeizware race, maar wel eentje die je gedaan moet hebben. Dit jaar was het gelukkig mooi en rustig weer. Hopelijk mag ik volgend jaar ook! Om een beetje een impressie te krijgen heb ik hier een filmpje geplaatst van de HT race van 2011. Hopelijk plaats ik later nog meer foto’s, maar eerst ga ik een groot feest vieren op Terschelling!

Liefs, Swaen4 reacties op “HT Race 2014”  1 juni 2014

  Wauw heftige en prachtige foto’s! Ik zou dat echt niet kunnen zeg, ik word al ziek als ik er naar kijk.
  Leuke blog, ik volg je nu X
  http://www.ingewm.nl

  Swaen

  juni 1st, 2014

  Dit jaar was hij niet zo zwaar hoorde ik, hopen dat het volgend jaar mooi weer is want dan doe ik hem ook. Leuk dat je me nu volgt!  1 juni 2014

  Prachtige foto’s, lijkt me wel heeeel erg zwaar!

  Swaen

  juni 1st, 2014

  Dit jaar was hij niet super zwaar, maar alsnog niet gemakkelijk!