Sloeproeien | Liefs, Swaen
15 april, 2013 | Geplaatst in SPORTS

 

Eigenlijk zou ik het hele weekend leren, maar daar kwam wat anders tussen. Mijn lief had namelijk een roeiwedstrijd in Harlingen en daar ben ik met een vriendin heen geweest. Het was een wedstrijd voor heel Nederland en er waren dan ook ongeveer 40 sloepen die meededen. Ze startten één minuut na elkaar en dan stond er een tocht van ongeveer 15 kilometer op het programma. Ook nog gedeeltelijk op de Waddenzee.P1050691Op de bovenste foto zijn ze op weg naar de start, en op de foto hieronder is net het startschot gegeven. En wat een kracht komt er dan los! Echt heel gaaf om te zien. Er waren ook sloepen met alleen meiden, maar de heren waren toch echt in de meerderheid.

P1050697Toen zij gestart waren zijn een vriendin en ik nog een eindje mee gelopen en daarna zijn we de stad in gegaan. Het was lekker weer dus heerlijk om wat rond te slenteren. Ik heb nog een aantal leuke dingen gekocht, maar daar doe ik later een kleine post over.

Mijn lief zei dat ze ongeveer drie uur weer binnen zouden zijn, dus we waren om vijf voor drie bij de finish. En toen zagen we net de laatste sloep binnenkomen… Ja, we hadden ze dus gemist. Wel kreeg ik te horen wat hun tijd was: 1.23.18. Hieronder een foto van de finish die ik van iemand anders kreeg.

550316_4672138890001_446019277_nDaarna zijn we weer naar de sloepen gelopen en zagen we ze, en wat zagen ze er moe uit. Bezwete koppen en flesjes bier in de hand. We hebben daar nog heerlijk in de zon gezeten, echt fijn. En ik geloof dat ik zelfs nog wat verkleurd ben! Heerlijk die zon!

Gistermiddag heb ik hem weer op de boot gezet, en daarna was het alleen maar leren. Vandaag heb ik een mondeling grammar. Ik heb er zo geen zin in, en het nadeel is dat je vlak van tevoren pas te weten krijgt van welk onderdeel je een les moet geven! Er liggen namelijk lootjes in een hoge hoed en daar pak je er eentje van. Ik laat nog wel weten hoe het ging denk ik, maar zin heb ik er absoluut niet in…6 reacties op “Sloeproeien”