St. Anthony’s primary school | Liefs, Swaen
17 februari, 2015 | Geplaatst in SWAEN

Vorige week was ik op de basisschool geweest om het een en ander te bespreken en gisteren (maandag) was het zo ver om daadwerkelijk aan de slag te gaan als vrijwillige klassenassistent. Ze hadden een heel rooster voor mij gemaakt zodat ik bij iedere klas aanwezig kon zijn. Het is een katholieke basisschool en heet St. Anthony´s. Er is een grote kerk bij het schoolgebouw aanwezig waar een aantal keer per week diensten zijn die door de leerlingen worden voorbereid.

Als eerste was er een assembly (bijeenkomst) voor alle leerlingen van de school. Hier werden een aantal mededelingen gedaan en werd het Australisch volkslied gespeeld. Ook werd er gezegd dat ik op school zou zijn, een student uit Zweden… Tsja, niet alles kan goed zijn. Daarna begon ik bij de preps, de jongste leerlingen van de school. En wat een schatjes zijn het! Het schooljaar is nog maar een aantal weken geleden begonnen, dus alles is nog nieuw voor ze. Ik hielp de preps met lezen en schrijven. Vervolgens hielp ik klas 5/6 en 3/4 met rekenen. Nooit gedacht dat ik daar nog bij kon helpen, maar ik snapte het redelijk. Als laatste op de dag was ik bij 1/2, hier waren ze erg geïnteresseerd in Nederland, dus ik moest vertellen.

stanthonys

Vandaag was ik weer op school, maar nu bij andere klassen. Eerst rekenen in 5/6 waar ze aan de slag gingen met optellen en aftrekken. Ze deden een aantal voor op het bord en daarna moesten ze zelf aan de slag. Ik snapte eerst niet precies wat ze deden dus ik vertelde de docent hoe ik het altijd deed en kennelijk was dat een manier die hij nog nooit had gedaan. Wie had gedacht dat ik een docent nog iets kon leren op het gebied van rekenen! Vervolgens uitgelegd aan de klas en ook zij vonden dit makkelijker. Ik ben hier toch wel een beetje trots op.

Daarna Engels met 5/6, pannenkoeken bakken met 3/4,  iets wat ik als volleerd pannenkoekenbakker heel goed kan. De klassen 3/4 gingen met hun ‘buddies’ uit de prep klassen het begin van de vastentijd voor Pasen vieren. Dus iedereen mocht een pannenkoekje, ze doen hier trouwens citroensap en suiker op hun pannenkoeken. Bijzonder! Daarna gym met alle klassen 3/4 en als laatste weer bij de 1/2 klas van gisteren. Daar gingen ze aan de slag met gevoelens, ze beschreven ze en deden ze na. Foto’s hiervan plaatste de docent op een Instagramaccount van de klas, zo kunnen de ouders thuis meekijken in de les.

Ik ga me hier zeker vermaken de komende tijd, de leerlingen herkennen me al en zijn echt heel erg lief en schattig. Ze willen zo graag volwassen en ‘groot’ zijn, dat maakt ze extra lief in hun doen en laten. Ik kijk uit naar volgende week!

English / I had my first two days of voluntary work at St. Anthony’s, a Catholic primary school just 5 minutes away from home. For the next 3 months I will be a class assistent in all year levels. I started in preps and then off to all the others. I actually managed to teach the year 5/6 something during the math lessons, I surprised myself that I could. 

We made pancakes today for preps and year 3/4 and they sprinkled them with lemon juice and suger and enjoyed them. The students are so sweet and keen to learn. They know my name already and sometimes I got a hug. I figure this will be a good three months! Looking forward to next week already.1 reactie op “St. Anthony’s primary school”    20 februari 2015

    Wat leuk zeg dat je daar aan de slag bent! Klinkt enorm spannend, maar als ik jou zo hoor heb je het enorm naar je zin. Supertof dat je de kinderen én meester nog iets bij kon brengen over rekenen haha. :) Liefs, Rowan