Studentmössa | Liefs, Swaen
04 april, 2012 | Geplaatst in SWAEN

In Zweden is het gewoonte om examen te doen, net als in Nederland. Maar hier maken ze er een groot feest van. Iedere eindexamenklasser koopt een hoed met zijn/haar naam + klas er op. Op de laatste schooldag hebben ze die op en weet iedereen wie examen doet. Ook worden ze rondgereden in op grote karren, en hebben ze borden in de hand met een kinderfoto en naam + klas. En natuurlijk in de avond een groot feest.
Helaas is niets van dit alles voor mij, ik zit in het 2e (van de 3) jaar. Maar om voor mij toch een klein beetje examen te hebben heb ik ook zo’n studentenhoed gekocht. Weliswaar zonder naam en klas, want dan zit je toch al gauw tegen de 60 euro aan, maar mooi is hij toch. Het is mijn aandenken aan Zweden, ik laat mijn klasgenoten hun naam aan de binnenkant van de pet schrijven en ga hem een dag dragen. Maar voordat het zover is hangt hij aan de muur te pronken. 
En ik ben er trots op.4 reacties op “Studentmössa”  4 april 2012

  Wat leuk dat ze dat doen. x  4 april 2012

  Echt heel erg leuk :)x Ella  4 april 2012

  Klinkt allemaal écht heel leuk!Ik zou ook wel op uitwisseling willen, maar mij ontbreekt het aan durf…Groetjes vanuit België  20 april 2012

  Erg leuk! Volgend jaar heb ik 'm wel op. Denk ik. Maar ik ga zeker niet in een witte jurk, dat is me te traditioneel. ;-) Een beetje opvallen moet kunnen toch? (: