Tea Time | Liefs, Swaen
06 juni, 2014 | Geplaatst in FOODLOVE

P1060885 (Large)

Ik schreef al dat ik gek was op thee, en vandaag laat ik mijn favoriete theesoorten zien. Ik vind losse thee altijd veel leuker dan thee in zakjes, het zal wel iets psychisch zijn maar ik vind dat losse thee lekkerder is. En het ruikt ook veel lekkerder!

In Zweden heb ik echt losse thee leren kennen, dus toen ik er afgelopen winter was heb ik flink ingeslagen. Kobbs is een Zweeds merk dat heel veel fijne theeën heeft. Tijdens mijn jaar in Zweden was ik al verliefd geworden op Himlagott maar de rest is ook echt heerlijk!

Himlagott – Zwarte thee uit Azië gemengd met korenbloem en sinaasappelbloesem. Verder zijn kweepeer, perzik en slagroom toegevoegd voor een hemelse smaak. Want ja, himlagott betekent ‘hemels’ in het Zweeds. En zo vind ik deze thee ook echt, mijn favoriet!

Sörgårdste  – Je spreekt het uit als seurgoordstee, zo ongeveer. Een zwarte thee uit Azië met zwarte wijnbesblad en rozenblaadjes. Met de fruitige smaak van rabarber, aardbei en passievrucht. Een heerlijke lichte thee die ik het liefste in de avond drink. Een vertaling kan ik er niet voor vinden, maar een sörgård is een bepaald soort boerderij geloof ik.

P1060884 (Large)

♥ Witte Champagne – Deze thee komt van de markt in Leeuwarden. Ik kocht hem bij een kraampje dat Thee van de markt heet, hoe toepasselijk! Ik vroeg de verkoper naar een frisse zomerthee en toen kreeg ik deze thee voor me. Een thee met lemongrass en rode en zwarte bessen die de thee een frisse en fruitige smaak geven met een licht champagne karakter. Echt lekker voor de zomer.

♥ Lust & Fägring – Nog een favoriet, weer eentje van Kobbs. Deze heet ‘vreugde en schoonheid’, en dat geeft het je ook. Zwarte thee uit Azië met paardebloembladen en kleine stukjes mango en framboos. Met de verukkelijke smaak van passievrucht, mango, slagroom en karamel. Heerlijk!

Verder kan ik ook echt Lapsang thee aanbevelen, dit is gerookte thee, en het ruikt heerlijk! Het is te koop bij Dille en Kamille weet ik, maar een andere theewinkel zal het ook wel hebben. Hebben jullie zelf nog heerlijke theetips voor mij? Ik sta altijd open voor nieuwe smaakjes!

Liefs, Swaen5 reacties op “Tea Time”  6 juni 2014

  Ik ben echt dol op de smaak ‘Hello Sunshine’ van Teabar. Zo super lekker! En het ziet er ook nog eens heel mooi uit met gele en paarse bloemetjes er in :)  6 juni 2014

  Oh die zien er leuk uit BEn zelf gek op Yogi Tea!  7 juni 2014

  OH thanks voor de thee tips<3  7 juni 2014

  Ah, zo jammer dat ik geen thee-drinker ben! Vind dit echt superleuk om te zien en lijkt me zo gezellig ervan te drinken. Liefs  9 juni 2014

  Wat een leuk thee tips! Ik ben dol op thee en deze smaakjes kende ik nog niet! Ik drink zelf veel rooibos maar ben ook gek op vanille, perzik en lindebloesem!