Tip: zeilen met een écht Vikingschip | Liefs, Swaen
14 augustus, 2015 | Geplaatst in TRAVEL

Daar ben ik weer! Ja, nu pas. Of nu al, het is maar hoe je het bekijkt. J. en ik zijn heerlijk weg geweest en toen we weer terug waren ben ik heel druk aan het schilderen geweest in mijn nieuwe kamer (daar later meer over!).

Tijdens onze vakantie was de eerste camping in Roskilde, Denemarken. J. wilde hier namelijk erg graag heen want er zit een museum. En niet zomaar eentje maar een heus Vikingschipmuseum! Ik noem J. altijd mijn eigen blonde Viking, dus wat is er dan toepasselijker dan dit. DSC_1447

In het museum zijn verschillende Vikingschepen die gevonden zijn in Scandinavië, deze schepen liggen binnen in een grote hal en je ziet hoe groot ze waren. Bedenk je: deze schepen zijn 1000 jaar geleden ongeveer gebouwd. Het leukste gedeelte van het museum is eigenlijk buiten. Daar zie je namelijk een aantal replica’s liggen.Sommigen zijn al klaar en aan anderen wordt nog druk gewerkt. Er zijn gratis rondleidingen in het Deens en in het Engels en je kunt zelfs met een echt Vikingschip zeilen. En dat deden we!

’s Ochtends waren we in het museum, tussendoor Roskilde even in (een prachtig stadje trouwens!) en aan het einde van de middag gingen we weer terug naar het museum voor ons vaartochtje. Toen de groep zich verzameld had en we veiligheidsinstructies gekregen hadden werd ons gevraagd wie er roei-ervaring had. J. en ik staken als enigen onze hand op, en dus mochten wij het tempo aangeven. Met zo’n 16 personen de haven uitroeien en vervolgens het zeil hijsen. We hadden geluk, J. mocht aan het roer en ik hield de grootschoot vast (het touw dat aan het zeil vast zit). En zo zeilden we! Wat een prachtig gezicht was dat en wat ging het gemakkelijk. Die zeiltechniek van zo’n 1000 jaar geleden is zo gek nog niet! DSC_1451

DSC_1448Dus, mocht je in de buurt van Roskilde zijn, ga dan naar het museum en boek een zeiltochtje, het was zo geweldig! Meer informatie over het museum kun je vinden op hun website. Het adres is: Vindeboder 12, 4000 Roskilde, Denemarken. Intypen op de TomTom en rijden maar, binnen een dag ben je er!

Liefs, Swaen1 reactie op “Tip: zeilen met een écht Vikingschip”    15 augustus 2015

    Oe, super vet! En lekker op het water… dat wil ik ook wel. =)