Uitgaan op Terschelling | Liefs, Swaen
25 mei, 2014 | Geplaatst in TRAVEL

Degenen die mij al langer kennen weten dat ik een beetje verliefd ben op Terschelling. Iedere keer dat ik weer op de boot zit en de Brandaris in de verte alweer zie voelt het een beetje als ‘thuiskomen’. Maar ik ben niet alleen verliefd op Terschelling omdat het een mooi eiland is, maar omdat mijn lief er woont!

terschelling

Vandaag ga ik er weer heen, heerlijk! Hopelijk blijft het weer zo mooi, dan kunnen we lekker naar het strand. Zo niet? Dan duiken we toch gewoon een leuke kroeg in! Er zijn er genoeg. Hier een kleine selectie van mijn favorieten.

Café ’t Zwaantje – Alleen om de naam vind ik dit café al leuk! Dit is een klein kroegje op West waar het meestal super druk is. Geen danskroeg maar meer een kroeg om lekker te zitten en bij te praten met vrienden (als je een plaatsje op de banken kunt bemachtigen). Je vind ’t Zwaantje in de Havenstraat.

♥ Café de Zeevaart – Nog zo’n bruine kroeg, dit keer in de Torenstraat op West. Deze kroeg is een stuk groter dan ’t Zwaantje, maar alsnog niet reuzachtig. Wel is hier gelegenheid om te dansen, wat ook geregeld gebeurd. En het leuke is dat alles op West dicht bij elkaar is, heb je genoeg van de een ga je gewoon naar de ander.

♥ ’t Wapen van Terschelling – Dit is niet zomaar een café, het is een café met een super grote bierkaart. Een groot café met een ruim terras waar je de hele dag kunt zitten, niet alleen voor bier maar ook voor lunch en diner. Vorig jaar hebben we hier heerlijk gezeten en na het diner namen we een heerlijk biertje toe. Het is ietsje verder het eiland op, namelijk zo’n 5,5 km van West  in Midsland. Maar je komt er vast en zeker langs tijdens een fietstochtje over het eiland.

♥ Café de Groene Weide – De laatste voor vandaag, wederom een café waar ze ook lunch en dinner verzorgen. Overdag lijkt het heel gewoon en rustig maar ’s avonds is het hier vaak druk. Op bepaalde avonden zingt kroegbaas Hessel ook voor het publiek, extra leuk. Het gemakkelijkste is om met de bus te gaan, maar met de fiets kan natuurlijk ook. In mijn lijstje ga ik steeds verder het eiland op, de Groene Weide zit namelijk in Hoorn, zo’n 10 kilometer van West.

WLG-20130717-WestTerschelling-stillimage

Dit was mijn lijstje, misschien kende je ze al, misschien ook niet. Ik ga vanavond misschien nog wel ergens een drankje doen, tenzij het mooi weer is. Dan blijf ik op het strand, genieten van de zonsondergang!

Liefs, Swaen

link / link5 reacties op “Uitgaan op Terschelling”  25 mei 2014

  Wat een prachtige foto’s! En whaha, café ’t Zwaantje. Klinkt een beetje als Swaen. Grappig! ^.^  25 mei 2014

  Jaloers! Ik probeerde mijn vriend over te halen om vandaag lekker naar een van de eilanden te gaan, maar hij had geen zin haha. Volgende keer beter. Leuk gedaan! :)

  Swaen

  mei 26th, 2014

  Wat jammer dat hij niet wilde! Ik vind het zo heerlijk om hier heen te gaan!  26 mei 2014

  wat een prachtige foto op het einde! Ben er nog nooit geweest maar ik hou deze tips in gedachten  26 mei 2014

  Leuke foto’s!