10 Day Roadtrip – Part 1 | Liefs, Swaen
14 april, 2015 | Geplaatst in TRAVEL

Hier is ‘ie dan: het eerste deel van het verslag van mijn roadtrip door Victoria(VIC) en South Australia (SA). Samen met Angie en Eidan zijn we op 28 maart van Melbourne eerst naar Ararat gereden. Hier wonen vrienden van Angie en bij hen hebben we een uitgebreide lunch gehad, daarna via het geboorteplaatsje van Angie, Stawell, naar Callawadda waar we bij een vriend, Anthony, van haar hebben gelogeerd. Hij heeft een zelfgebouwde pizzaoven, dus de hele avond hebben we lekker pizza gegeten. Als toetje hadden we een pizza met nutella, banaan en marshmallows: verrukkelijk!   Het was erg warm, dus we konden lekker op de veranda zitten. Anthony heeft een quad bike en Eidan en ik mochten die gebruiken om over zijn land te crossen terwijl we wachtten tot de pizza’s klaar waren. Anthony heeft zo’n 1500 acres, hierop lopen zo’n 50 schapen en die hebben wij een aantal keer flink laten schrikken door langs te scheuren. Hard dat zo’n ding gaat!

DSC_0230 (Large)

DSC_0232 (Large)

DSC_0244 (Large)

De volgende ochtend hadden we pannenkoeken als ontbijt en na nog even over het land gereden te hebben gingen we op pad naar Barmera, SA. Iedere staat in Australië heeft zijn eigen regels en omdat de landbouw erg belangrijk is voor SA, en ze als de dood zijn voor ziektes, moet alle groente en fruit worden ingeleverd bij de grens. Oeps, hier hadden wij even niet aan gedacht! We hadden namelijk heel veel verse groenten en fruit bij ons omdat dit in het binnenland een stuk duurder is. Bij de grens moesten we zo’n $40 waard aan vers eten, waaronder onze lunch, achter laten. Zonde. Gelukkig was het stadje Pinnaroo vlakbij en konden we daar wat vers beleg voor onze sandwiches halen. Daarna door naar Barmera, een stadje aan een groot meer. Hierdoor is het daar ook ietsje groener dan langs de rest van de route die we gezien hebben. Tot nu toe hebben we zo’n 760 km gedaan, genoeg auto voor eerst.

DSC_0250 (Large)

DSC_0255 (Large)In Barmera sliepen we in een paar kamers die we via AirBnB hadden gehuurd. Dit bleek bij een alleenstaande vrouw te zijn met twee honden en twee katten, het was net alsof we bij haar in huis woonden. Een beetje gek, maar het was maar voor een nachtje. ’s Avond voor het avondeten maakten we even een wandeling naar het meer en toen zag ik deze prachtige zonsondergang!

DSC_0265 (Large)En toen was het alweer maandag: tijd om op pad te gaan. We reden de laatste 500 km naar Rawnsley Park Station, in de buurt van Hawker. Het uitzicht hier door de voorruit is iets wat we de gehele dag hebben gezien, in de verte zie je de bergen van de Flinders Ranges al! Angie was in de veronderstelling dat daar een goede, grotere supermarkt zou zijn, maar dit bleek helaas niet zo. Er waren bijna geen verse groenten, en de volgende supermarkt was zo’n 80 km verderop… Gelukkig hebben we het gered, op het park waar we een cabin huurden was namelijk ook een mini-supermarktje waar ze soms verse groenten en fruit hadden. In totaal 1215 km gedaan, nu eerst een paar dagen geen auto, maar lekker hiken in de Flinders Ranges.

DSC_0300 (Large)’s Avonds voor het avondeten ben ik een eindje gaan wandelen, vlakbij de campground was een niet al te hoge berg. En wat een prachtig uitzicht had ik daar! De bergketen die je hier ziet is onderdeel van Wilpena Pound, een ring van bergen eigenlijk. Hier zijn we in de volgende dagen gaan hiken, maar daar vertel ik later meer over!

Liefs, Swaen4 reacties op “10 Day Roadtrip – Part 1”