Dag 7 – je favoriete films | Liefs, Swaen
12 juni, 2014 | Geplaatst in CHALLENGE

30 dayMijn favoriete films vandaag in dag 7 van de Challenge. Nou moet ik bekennen dat ik niet heel veel films kijk, maar er zijn een aantal waar ik echt van kan genieten. Meestal kijk ik ze gewoon op tv, ik neem de moeite niet om ze te downloaden en als ik dat wel eens doe vergeet ik hem weer te kijken. Hieronder een aantal films die ik toch iedere keer wel weer wil zien, gewoon omdat ze zo mooi zijn.

♥ The World’s Fastest Indian – Gebasseerd op een waargebeurd verhaal. De Nieuw-Zeelander Burt Munro droomt er sinds zijn jeugd al van om het snelheidsrecord te breken op zijn Indian en wijdt zijn leven aan het perfectioneren van zijn klassieke motor. Hij vertrekt naar de Bonneville zoutvlaktes in Utah voor de ultieme test van zijn Indian tijdens de Speed Week. Tegen alle verwachtingen in vestigt hij daar een nieuw snelheidsrecord en verwerft wereldfaam. Het door hem neergezette wereldrecord staat tot op de dag van vandaag.

Ik heb deze film voor het eerst gezien in Zweden tijdens de les Engels. Mijn docente daar was een Nieuw-Zeelandse, en ze wilde ons er van mee laten genieten. Echt een  prachtige film.

♥ Billy Elliot –  Het leven van een mijnwerkerszoon in het noorden van Engeland verandert voorgoed wanneer hij op weg naar zijn boksles in een balletklas terecht komt. Hij neemt deel aan de les, maar houdt het geheim voor zijn vader en bazige broer. Balletlerares Mevrouw Wilkinson ziet meteen dat de 11 jarige Billy veel talent heeft. Ze moedigt hem aan om auditie te doen bij de Royal Ballet School in Londen. Billy wil niets liever dan dansen maar zijn familie denkt daar heel anders over.

Wie kent deze film niet! Ik weet niet wanneer ik hem voor het eerst zag, maar ik heb hem minstens 10 keer gezien. Ooit wil ik nog graag de

♥ Millenium trilogie – Mikael is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Lisbeth is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Deze trilogie is geschreven door Stieg Larsson en is zo heerlijk ‘ruw’ en ‘echt’, dat is toch iets wat ik echt geweldig vind aan Scandinavische thrillers. De drie delen heten Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid.

♥ Så som i himmlen (As it is in heaven) – Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent die aan de top meedraait.  Na een lichamelijke en emotionele inzinking besluit Daniel zijn carriere abrupt te onderbreken en keert alleen terug naar Norrland, het dorpje in het hoge noorden van Zweden waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Zijn komst maakt natuurlijk wel wat los want Daniel is wereldberoemd. Het duurt niet lang voordat Daniel gevraagd wordt om wat adviezen te geven aan het kleine locale kerkkoort. Aanvankelijk ziet Daniel dat niet echt zitten. Maar hij kan niet weigeren en met tegenzin besluit hij dan maar een helpende hand te bieden. Als Daniel met het koor begint te werken herontdekt hij zijn verloren gegane liefde voor muziek. Maar zijn werk met het koor vormt ook een flinke bedreiging voor het plaatsje en Daniel krijgt ook tegenstand te verwerken door de jaloerse priester en een  gewelddadige vijand uit zijn verleden.

Liefde voor deze film vanwege de prachtige taal, de geweldige mensen en de mooie muziek. En zeker nu ik het gewoon kan verstaan is het extra leuk.

Hebben jullie nog een aantal must sees voor mij? Ik wil graag nog de Honderdjarige man die uit het raam klom en verdween zien, ik was namelijk in dat boek begonnen in Zweden en heb hem nooit uitgelezen. Nu de film ook Zweeds is moet ik hem natuurlijk zien!

Liefs, Swaen

Klik op de afbeeldingen voor de link.

 0 reacties op “Dag 7 – je favoriete films”