Soksoksok | Liefs, Swaen
05 januari, 2015 | Geplaatst in I MADE

In het vorige bericht vertelde ik al dat ik tijdens de kerstvakantie veel aan het breien was. Ik was namelijk bezig met mijn allereerste paar sokken :) Eerst was ik de sokken op 4 pennen aan het breien en had ik een lastig patroon. Toen ging ik een beetje zoeken en kwam ik er achter dat er op Facebook een heuse groep bestaat voor alleen sokken breien. Ik heb me aangemeld en ben rond gaan kijken. Ik zag heel veel mooie sokken én een simpel sokkenpatroon. Mét foto’s! Ik heb mijn eigen patroon aan de kant gegooid en ben met de nieuwe aan de slag gegaan.

2014-12-24 14.36.28 (Large)

In die groep werd er ook veel gesproken over sokken breien op een rondbreinaald of niet. Met die 4 naalden tegelijk kon ik niet goed uit de voeten dus ik heb ze gewoon bestelt. Dat ging echt 100 keer sneller dan eerst! Op de foto hierboven is sok #1 net af. Ik maakte ze voor mijn lief en hij zei dat ik ze niet voor het nieuwe jaar af ging krijgen. Dat was een grapje maar ik zag het als een mooie uitdaging.

sokken (Large)Zo ben je de ene dag nog aan het breien en de volgende dag heeft hij ze al aan! Ze zitten hem erg goed, alleen een beetje ruim bij de hak. Daar moet ik nog aan werken, maar dat komt wel bij een volgend paar sokken. De tweede sok was veel minder leuk dan de eerste, maar gelukkig ging die wel veel sneller. Ik heb ze gebreid op naald 3,5 en ik heb sokkenwol van Scheepjes gebruikt.

2014-12-31 10.09.16 (Large)Stiekem ben ik toch wel een beetje trots, iedereen zegt altijd dat sokken zo moeilijk zijn maar het is me toch mooi gelukt. Inmiddels ben ik alweer aan wat anders begonnen. Ik maak nu een muts voor mijn zusje van de wol die ik voor Sinterklaas had gekregen. Als die af is laat ik hem zien :)

Liefs, Swaen6 reacties op “Soksoksok”  8 januari 2015

  Oh, wat leuk dat je hem zelf hebt gemaakt! Kon ik dat maar! #Jaloers! hihi. Veel succes met je muts! Liefs, X  8 januari 2015

  Wat super tof zeg dat je deze zelf hebt gemaakt! Zien er heerlijk warm uit  9 januari 2015

  Wat gaaf dat je zelf sokken hebt gemaakt! Ik kom niet veel verder dan eens sjaal breien of haken hihi.  9 januari 2015

  Hihi, wat ontzettend leuk!! Vroeger breide (is dat een woord) ik vaak samen met mijn moeder. En natuurlijk moest en zou ik ook met 4 breinaalden iets maken (want dat ziet er veel te interessant uit om te laten liggen). En ja, dat is inderdaad ingewikkeld!
  Super stoer dat je nu een paar sokken zelf hebt gemaakt  14 januari 2015

  Sokken breien wil ik echt altijd nog een keer leren! Het lijkt me uberhaupt cool om zelf een kledingstuk te maken trouwens.  22 januari 2015

  Wat knap van je!