Tag – Liebster Award | Liefs, Swaen
05 juni, 2015 | Geplaatst in SWAEN

liebster-award

Ik heb al een hele tijd geen tag gedaan, maar nu werd ik door Léonie ben ik genomineerd voor de Liebster Award. Bedankt! De Liebster Award gaat al een tijdlang door blogland heen en ik geloof dat ik hem ook al eens heb ingevuld. Maar nog een keer kan geen kwaad! Het heeft als doel nieuwe (beginnende) bloggers te ontdekken en wat meer over ze te weten te komen. 

DE REGELS VAN DE LIEBSTER AWARD:

-Bedank en link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft.
-Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je genomineerd heeft.
-Nomineer 11 andere bloggers en link deze (200 volgers of minder).
-Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie.
-Maak een vragenlijstje van 11 vragen voor de genomineerden.

Mijn antwoorden

Wat betekent muziek voor jou?
Heel veel! Ik bespeel al meer dan de helft van mijn leven een instrument en ik vind het heerlijk dat ik er zoveel verschillende emoties mee kan uitdrukken. Ik luister ook heel veel muziek, veel klassiek maar ook moderne muziek hoor. Ik kan er niet zonder.

Wat is je favoriete quote/levensspreuk?
Je leeft maar één keer, maar als je het goed doet is één keer genoeg. Ik weet niet van wie deze spreuk is, maar ik vind hem prachtig. Stel niet alles uit maar doe het zodra je de mogelijkheid hebt.

Wat vind je het mooist aan jezelf?
Ik denk dat ik mijn benen en billen het mooiste vind. Mijn benen zijn lang en ik vind dat mijn billen een mooie vorm hebben.

Wat vind je het leukst aan bloggen?
Het schrijven! Nieuwe artikelen bedenken, er een mooi geheel van maken en dan leuke reacties krijgen als het gepubliceerd is. Ik schrijf niet heel vaak, want helaas vraagt school heel veel aandacht, maar ik vind het heerlijk om een middag te zitten schrijven en allemaal leuks te produceren.

Wat is je lievelingsboek, en wat was je lievelingsboek toen je klein was?
Oei, een hele moeilijke! Op het moment heb ik eigenlijk geen lievelingsboek maar als ik moet kiezen dan kies ik de Millenium Trilogie van Stig Larsson. Een serie van drie boeken over Lisbeth Sallander. Prachtig ruw geschreven, dat is iets waar ik gek op ben.
Toen ik jong was heb ik het boek Hasse Simonsdochter van Simone van der Vlucht misschien wel 30 keer gelezen. En nog steeds pak ik hem soms uit de kast.blur-old-antique-book-large

Noem één ding wat niet veel mensen van je weten.
Ik spreek 4,5 talen. Naast Nederlands, Engels en een beetje Duits (dat is mijn halve taal) spreek ik ook nog Fries en Zweeds. Fries is mijn moedertaal, hier ben ik mee opgevoed en het Zweeds heb ik geleerd toen ik een jaar in Zweden woonde. Dat is inmiddels alweer 4 jaar geleden, maar ik ben nog steeds best vloeiend. O, en ik heb een navelpiercing.

In hoeverre volg je het nieuws in de wereld?
Ik volg het nieuws tot een zekere hoogte, als ik tijd heb lees ik de krant ’s ochtends maar ik kan ook een week zonder nieuws leven en er vervolgens verbaast over zijn dat er iets belangrijks is gebeurt.

Wat zou je doen met een miljoen?
Naar Australië, duh! Ik denk niet dat ik dat verder uitgebreid hoef uit te leggen, maar een miljoen zou een super begin zijn om het land door te reizen en een mooi huis te kopen met een reusachtige lap grond.DSC_0342

Wat staat er bovenaan je bucketlist?
Ik heb niet echt een bucketlist, maar als ik er eentje zou hebben dan staat terug naar Australië zeker bovenaan! Ik ben nog maar iets meer dan een maand thuis maar ik mis het zo ontzettend. Het liefst ga ik er wonen zodra ik afgestudeerd ben. J. is het daar nog niet zo mee eens…

Wat is je lievelingsblog, en waarom?
Ik heb niet echt een lievelingsblog, ik lees wat ik tegenkom in mijn Bloglovin’-timeline en zo nu en dan komt er wat nieuws bij of valt er weer een blog af. Iets wat ik altijd graag lees zijn de dagboekjes die veel blogs plaatsen.

Ben je creatief?
Ja, volgens mij wel. Het gaat wel in vlagen, want toen ik thuis kwam uit Australië had ik heel veel zin om te breien. Ik kocht spul en ben op de helft, maar nu is mijn zin om te breien weer wat minder. Dit heeft ook met school te maken ben ik bang. Maar het kan zo zijn dat ik ineens weer zit te breien/haken/knutselen/schrijven om dan bijna niet te willen stoppen voordat het af is.

Who’s next?

Ik doe dit even anders, want toen ik allemaal leuke blogs had uitgezocht om te nomineren zag ik dat de meesten de tag recentelijk al hadden ingevuld! Dus, mocht je hem nog niet op je blog hebben maar dat wel willen, zie dit dan als jou persoonlijke nominatie!

Mijn vragen

 1. Als je een keer zou mogen lunchen met wie dan ook in de wereld, wie zou dat dan zijn?
 2. Wat is je favoriete Nederlandse band/artiest?
 3. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, sla het open op bladzijde 27 en prik met je vinger op de pagina. Welk woord staat er?
 4. Wat is jou favoriete soort taart?
 5. In welk land zou jij graag wonen?
 6. Hoe denk jij dat een fijne zomermiddag ruikt/smaakt?
 7. Welk boek heb je als laatste gelezen?
 8. Wat vind je een minpunt aan bloggen?
 9. Wat staat er op nummer twee van je bucketlist?
 10. Wat is/was je favoriete vak op school?
 11. Wat is je favoriete smaakje thee?

soure9 reacties op “Tag – Liebster Award”  5 juni 2015

  Heel leuk ingevuld, gaaf dat je zoveel talen spreekt!  5 juni 2015

  Hahhaa 4,5 talen! Leuk dat je getagt bent voor de liebster award. :D  5 juni 2015

  Haha, zo leuk dat deze tag al jaren door blogland gaat… En ja, Millenium Trilogie zijn de beste boeken ooit!  6 juni 2015

  Ik vind deze tag altijd erg leuk om te lezen, zitten soms erg verrassende vragen tussen! Wat gaaf dat je Zweeds spreekt en ik vind het mooi om te lezen dat je je billen en benen mooi vindt bij jezelf. Dat is vaak toch wel een gebied dat vrouwen (waaronder ik) erg onzeker over kunnen zijn.

  Swaen

  juni 7th, 2015

  Op dat vlak heb ik een gelukje, maar over andere lichaamsdelen ben ik wel minder tevreden hoor. Iedereen heeft zo zijn pluspunten, jij ook!  7 juni 2015

  Zoals Danielle ook zegt, heel tof dat deze tag nog steeds bestaat na al die jaren :D En ook leuk om weer te lezen!
  Als je dat huis koopt in Australië he, mag ik dan op de thee komen? ;)

  Swaen

  juni 7th, 2015

  Natuurlijk mag je op de thee komen! En je mag zelfs blijven eten, anders is het zo’n reis voor een kopje thee.  8 juni 2015

  Leuk om je antwoorden te lezen! :)
  En ik ben jaloers op het feit dat je Zweeds kunt haha. Ik weet echt totáál niet waarom, maar al heeeel lang wil ik ook Zweeds leren. Ben er nog steeds niet aan toegekomen/begonnen, en denk ook dat het bijvoorbeeld nuttiger is eerst Spaans te leren, maar goed. Ooit kan ik ook Zweeds praten :P

  Swaen

  juni 8th, 2015

  Dus ooit kunnen we samen Zweeds praten! Let me know when!