Toerist in eigen stad | Liefs, Swaen
10 april, 2015 | Geplaatst in SWAEN, TRAVEL

Ik woon nu alweer een paar maanden in Melbourne, maar naar een museum was ik nog niet geweest. Gisteren ging ik daarom in mijn eentje de stad in om naar het Melbourne Museum te gaan. Toen ik bij de balie stond om mijn kaartje te kopen (die later gratis bleek te zijn, lang leve de studentenkaart!) vroeg de medewerkster of ik uit Nederland kwam. Ik beaamde en ze zei dat het meisje dat twee mensen voor mij aan de kassa stond ook uit Nederland kwam. Ik zag haar nog staan en ben naar haar toe gelopen en vroeg of ze Nederlandse was. Toen ze vroeg waar in Nederland bleek dat we beide uit Friesland kwamen! Op het moment woont ze in Nieuw Zeeland en was ze op vakantie in Australië. Nu had ik een buddy om het museum mee te ontdekken, wel zo gezellig!

2015-04-09 14.54.46 (Large)

In het museum was van alles te zien, van de verhalen van verschillende Aboriginal stammen tot dinosauriërs, edelstenen, insecten, Melbourne in 150 jaar en een grote tentoonstelling over WWI. Een heel divers museum dus! Na ongeveer 4 uur hadden we alles zo’n beetje gezien en was het tijd voor lunch (inmiddels was het half 4). We hebben ergens wat Aziatisch eten gehaald en na het eten gingen we op zoek naar een piercing shop. Ik had al een tijd het idee om een navelpiercing te zetten, en Sanne heeft me over gehaald. Dus, ik heb nu een navelpiercing! Daarna hebben we taart en thee gehad, want een toetje moest natuurlijk nog, om vervolgens naar de bioscoop te gaan. We zagen dat de film The Duff, bijna zou beginnen dus kochten we kaartjes en gingen zitten. En wat een geweldige film is dat, aanrader!

Vandaag hadden we weer afgesproken, dit keer om naar de Botanical Gardens te gaan. Ik had dit al tijden op mijn lijstje staan en vandaag hadden we het geluk dat het weer ook nog eens super was! In de tuin begonnen met een muffin en thee en toen heerlijk rondgelopen door de tuin. Het is typisch Engels ingericht, maar dan met allerlei tropische planten en bloemen. Prachtig om te zien.

2015-04-10 11.24.16 (Large)

Na een tijdje dwalen langs alle mooie planten kwamen we uit bij de Shrine of Remembrance. Dit is een reuzachtig gebouw dat een plek is om alle gesneuvelde soldaten te herdenken. Het was oorspronkelijk voor de slachtoffers van WWI, de oorlog die Australië heel erg heeft geraakt. Onder de shrine is een grote tentoonstelling over alle oorlogen waar Australië sindsdien aan heeft meegedaan, ik vond dit zelf erg indrukwekkend.

2015-04-10 12.02.38 (Large)

Toen we de zon weer in stapten zagen we een hop-on/hop-off bus rijden, dat leek ons ook wel wat. In het informationcentre op Federation Square hebben we er kaartjes voor gekocht en hebben we zo een prachtige tocht door de stad gemaakt. Het leuke aan zo’n bus is, is dat er een hele berg informatie vertelt wordt. En het scheelt een heel eind lopen, want Melbourne is toch wel heel erg groot. We reden door het nieuwe, moderne gedeelte (dat eigenlijk het oudste blijkt te zijn) en door het oude gedeelte. Verder langs de verschillende sportarena’s en langs het parlementsgebouw.

Toen we uit stapten zagen we rond Federation Square overal politie staan. We vroegen wat er aan de hand was en toen hoorden we dat het om een demonstratie bleek te gaan. Een hele grote menigte, voornamelijk mensen van Aboriginal afkomst, demonstreerden tegen het sluiten van de gemeenschappen waar mensen nog zoveel mogelijk op de traditionele manier leven. Ik weet er verder niets van, maar ik ga me er in verdiepen.

2015-04-10 12.04.12 (Large)Na de busreis hadden we alweer een late lunch, het was inmiddels zo’n uur of 4, dus zochten we een fijn plekje op een terrasje en aten een heerlijke pizza. In de zon! Dat maakt de hele dag extra fijn, de afgelopen weken was Melbourne zo koud en grijs, maar nu was het weer even zomer. Helaas was het na de pizza tijd om afscheid te nemen, morgen vliegen Sanne en haar man weer terug naar Nieuw Zeeland. Ik vond het echt super gezellig, fijn dat het ook zo goed klikte tussen ons. Samen de stad ontdekken is veel leuker dan alleen.

Liefs, Swaen

P.S. Er komen nog een aantal blogjes over mijn reis in Australië die ik de afgelopen weken maakte!

 3 reacties op “Toerist in eigen stad”  14 april 2015

  Jeetje wat een toeval dat je in het museum (hahaha ik wilde soortgenoot schrijven, maar dat klinkt gek zeker hè?) een Nederlandse tegenkwam (en dan ook nog uit Friesland). Het had zo moeten zijn denk ik!  14 april 2015

  o wauw ziet er heel erg goed uit en wat leuk dat je in melbourne woont heel erg vet! en veel plezier daar! En wat leuk dat je een Nederlander tegenkwam daar


  Annelies

  23 juni 2015

  staat allemaal nog op me wishlist, maar goed om te weten dat t museum toch echt gratis is voor studenten ;)