Welkom in mijn huisje! | Liefs, Swaen
08 september, 2015 | Geplaatst in HOME & GARDEN

wpid-dsc_1309.jpgIk woon inmiddels een kleine maand op kamers in Leeuwarden en ik vond het nu tijd worden voor een kleine rondleiding door mi casa! Samen mijn ouders en J. heb ik flink geschilderd en zijn we ontelbaar keer alle trappen opgelopen. Ik woon namelijk op drie hoog en er is geen lift… Lees snel verder voor meer foto’s! wpid-dsc_1848.jpg(Ik zie nu dat ik het toch wel wat mooier had mogen opruimen…) Dit is het eerste wat je ziet als je mijn kamer binnen stapt. Het is eigenlijk gewoon een rechthoekig hok met drie ramen. De kozijnen die je daar ziet waren echt het meeste werk. Eerst schuren, toen grondverf, schuren, verf, licht opschuren en toen nog een keer weer verven. Ze waren namelijk eerst donkerbruin. Ditzelfde heb ik gedaan bij mijn andere kozijn en bij de deurposten. De witte muur was eerst vies wit en is nu weer netjes. De witte tafel komt van de kringloop en heeft ondertussen ook heel wat laagjes verf gezien.

wpid-dsc_1846.jpgMet deze muur ben ik echt heel erg tevreden: deze was eerst ook vies wit maar hij springt er nu echt uit. Links op de foto zie je de deur waardoor je binnen komt. De kasten komen vanuit mijn kamer bij mijn ouders en de bank komt van de opa en oma van mijn zusje haar vriend (snap je hem nog?).

wpid-dsc_1845.jpgVanuit mijn ramen kijk ik uit op andere huizen, dus soms wel een beetje opletten met inkijk, aangezien zij mij dus ook kunnen zien. Het blauwe stoeltje komt ook van thuisthuis, dit was ‘de stoel’ waar altijd kleren op lagen. Iedereen heeft er geloof ik wel zo eentje. De grote groene fles in de vensterbank is een Kinnekulle (spreek uit: sjinnekulle), een mooie fles die ik in Zweden kocht op een loppis (rommelmarkt).

wpid-dsc_1847.jpgEn dan mijn slaaphoekje. Door de kast is het een afgesloten stukje geworden. Het bed was van mijn ouders maar stond inmiddels al een aantal jaar op zolder. Likje verf er over (want ik had toch nog over) en klaar! De deur die je ziet is mijn inloopkast, jaa, je leest het goed! Hier heb ik mijn koelkast staan en voorraad. Eigenlijk gewoon een kast voor grote spullen. Trouwens, dat raam dat je ziet vind ik echt super leuk, het is gemaakt van glasblokken. Ik had ook zo’n raam in Melbourne, in mijn douche. Feels like home.

Dit was mijn kamer! De keuken, douche en toilet moet ik delen met mijn huisgenootjes en zijn verder ook heel saai. Al heb ik wel een roze muur in de toilet, lekker girly. Mijn kamer is trouwens nog niet af hoor, ik wil nog een aantal dingen aan de muur, want het is nog zo kaal. En ik wil plantjes, maar welke weet ik nog niet. Gelukkig voelt het nu al wel heel erg als thuis, heerlijk.5 reacties op “Welkom in mijn huisje!”  9 september 2015

  Hoe leuk! En groot zeg, in België zijn de kamers toch net iets kleiner. :-)  9 september 2015

  Woesh, tof! En jay, IKEA kastjes!

  Swaen

  september 10th, 2015

  Thanks! Iedere student heeft volgens mij wel iets van die grote blauwe blokkendoos in huis staan :)  11 september 2015

  Leuke kamer heb je, fijn dat er wat grotere ramen in zitten zodat je toch veel licht binnen krijgt :)  15 september 2015

  Wat een fijne kamer en heerlijk die grote ramen! Oh en die groene fles, prachtig!