What if I lived in… Northcote | Liefs, Swaen
17 april, 2015 | Geplaatst in HOME & GARDEN

De laatste tijd had ik eigenlijk alleen maar berichten over de dingen die ik meemaakte, nu weer eens wat anders. Ik was laatst bij vrienden thuis in hun nieuwe huisje. Ze hebben een appartement gekocht in een oude fabriek in Collingwood, vlakbij het uitgaansgebied in Fitzroy. Het appartement is zo gaaf, en toen ik dit zei vertelde ze dat er veel meer moois in de buurt is. Ze liet me een aantal mooie huisjes zien, en nu laat ik ze aan jullie zien! Stiekem wil ik hier wel wonen!

1

Dit mooie huisje staat in Northcote, een wijk naast de wijk waar ik nu woon. Ik zie heel veel van die kleine, schattige huizen met Victoriaanse versieringen. De meeste huizen hebben een rijkversierde veranda, maar de kleine versiering op dit huis vind ik ook erg leuk.

De houten lambrisering in de woonkamer vind ik een klassieke uitstraling geven en de houtkachel is heerlijk om bij te zitten in de winter. Ik had het eerst niet gedacht maar het kan echt koud zijn in Melbourne! Zeker nu het herfst wordt en de zeewind door de straten waait is het heerlijk om bij de kachel te zitten.

2 3 4 5Het valt mij op dat ieder huis eigenlijk een hordeur heeft om de insecten buiten te houden in de zomer, maar voor de ramen zie ik ze eigenlijk nergens. Ik heb de ramen in mijn appartement dan ook niet open gehad, gelukkig kon mijn deur open want daar zat natuurlijk een hordeur voor.

Maar nu de zomer in Nederland er ook weer aan begint te komen ben ik blij dat ik een goede insectenhor heb voor mijn dakraam. Een paar jaar geleden hebben mijn ouders mij als verrassing een extra raam gegeven in mijn kamer maar het was altijd erg lastig om een goede hor te vinden. Gelukkig hebben we er uiteindelijk eentje gevonden bij VELUX. Ook hebben we er gelijk een goed verduisteringsgordijn bij gedaan, want er staat een straatlantaarn vlakbij mijn raam. Gelukkig was hier genoeg keuze voor, van licht verduisterend tot helemaal licht blokkerend.6Jup, dit is één van de leuke huisjes in Melbourne! Mocht ik hier nog eens voor een paar jaar komen te wonen dan wil ik zo iets.

Liefs, Swaen

source

ding5 reacties op “What if I lived in… Northcote”  17 april 2015

  Wat een mooie foto’s! Ik vind het altijd leuk om te fantaseren over hoe het zou zijn om bijvoorbeeld ergens anders (als in een ander land) te wonen.  17 april 2015

  Wat gaaf! Ik vind het heel mooi, daar zou ik ook wel kunnen wonen.  17 april 2015

  wat een ontzettend schattig huis. en wat gaaf dat je daar woont! ik ga volgend jaar ok in t buitenland wonen. zit nu ook al helemaal naar huizen te kijken enzo.  17 april 2015

  Echt een droomplek.  20 april 2015

  Oh wat gaaf! Daar zou ik ook wel willen wonen, super leuk ziet het er uit, en dat tuintje! <3